2011. június 8., szerda | By: Ica

Bodzaszörp


                                                             FOTÓ: fotobank.com

Az idén először készítettem bodza szörpöt. Először természetesen utánanéztem  az elkészítés módjának. Kb. 20 recept alapján megalkottam a sajátomat. Képet sajnos nem készítettem amit nagyon sajnálok, mert gyönyörű képek születhettek volna.

Tehát az én receptem a következő:

Hozzávalók:
  • 6 l víz
  • 3 kg cukor
  • 6 db citrom
  • 10 dkg citromsav
  • legalább egy fél kosár bodzavirág ( nem számoltam meg )
Elkészítés:

A vizet a cukorral felforraltam majd hagytam kihülni.
Ezután beleraktam a bodzavirágokat és a karikára felszeletelt citromokat és a citromsavat.
3-4 napig a konyha kövén egy nagy fazékban állt  és ahányszor arra jártam megcsodáltam ( igazán szép látvány ) és persze megkevertem. Egy tölcsérbe gézdarabot tettemé s ezen keresztül üvegekbe szűrtem. 9 db piroska szörpös üveggel lett. A saját csavaros kupakját tettem rá, és mivel nem akartam tartósítószert használni ezért kidunsztoltam, de csak 8 üveget, mivel egyet friss fogyasztásra szánta. Sajnos dunsztolás közben egy üveg eldurrant.  Kb. két hétig tartott ki ez a mennyiség, pontosabban egy üveggel még van mert azt zároltuk acélból, hogy kiderüljön meddig áll el.

Ha jól saccolom jövőre minimum 50 üveggel kellene tenni valamint ki fogom próbálni mentával is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése