FOTÓ: fotobank.com
Az idén először készítettem bodza szörpöt. Először természetesen utánanéztem az elkészítés módjának. Kb. 20 recept alapján megalkottam a sajátomat. Képet sajnos nem készítettem amit nagyon sajnálok, mert gyönyörű képek születhettek volna.
Tehát az én receptem a következő:
Hozzávalók:
- 6 l víz
- 3 kg cukor
- 6 db citrom
- 10 dkg citromsav
- legalább egy fél kosár bodzavirág ( nem számoltam meg )
A vizet a cukorral felforraltam majd hagytam kihülni.
Ezután beleraktam a bodzavirágokat és a karikára felszeletelt citromokat és a citromsavat.
3-4 napig a konyha kövén egy nagy fazékban állt és ahányszor arra jártam megcsodáltam ( igazán szép látvány ) és persze megkevertem. Egy tölcsérbe gézdarabot tettemé s ezen keresztül üvegekbe szűrtem. 9 db piroska szörpös üveggel lett. A saját csavaros kupakját tettem rá, és mivel nem akartam tartósítószert használni ezért kidunsztoltam, de csak 8 üveget, mivel egyet friss fogyasztásra szánta. Sajnos dunsztolás közben egy üveg eldurrant. Kb. két hétig tartott ki ez a mennyiség, pontosabban egy üveggel még van mert azt zároltuk acélból, hogy kiderüljön meddig áll el.
Ha jól saccolom jövőre minimum 50 üveggel kellene tenni valamint ki fogom próbálni mentával is.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése