2011. július 4., hétfő | By: Ica

Vaníliás citromlekvár


 Kép és recept eredete: http://renidani.blogspot.com/

Ez a recept is arra vár, hogy kipróbáljam.

Hozzávalók:
  • 600 g citrom pucolva ( 2 db citromból ennyi lett miután megpucoltam... jó vastag héjuk volt )
  • 1 db citrom héja
  • 25 dkg cukor
  • 2 db vanília rúd
  • 1,5 dl víz

Elkészítés:
  • Hámozzuk meg a citromokat, majd filézzűk ki őket, szedjük ki a magokat ( nagyon fontos, hogy a fehér hártyából ne maradjon rajta, mert különben keserú lehet a végeredmény). Az egyik citrom héját tegyük félre, vágjuk ki belőle a fehér részt/réteget amennyire csak tudjuk, majd a megmaradt, vékony sárga héjet vágjuk gyufaszál vékonyra. Öntsük az egészet egy kisebb fazékba, adjuk hozzá a cukrot, a vizet és a vaniliarudak kikapart magjait.
  • Főzzük alacsony lángon kb. 1- 1,5 órát. Amikor elkezd zselésedni/ sziruposodni, akkor zárjuk el alatta  a gázt, majd öntsük kiforralt üvegekbe. Száraz dunsztban hagyjuk kihülni.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése