Kép és recept eredete: http://renidani.blogspot.com/
Ez a recept is arra vár, hogy kipróbáljam.
Hozzávalók:
- 600 g citrom pucolva ( 2 db citromból ennyi lett miután megpucoltam... jó vastag héjuk volt )
- 1 db citrom héja
- 25 dkg cukor
- 2 db vanília rúd
- 1,5 dl víz
Elkészítés:
- Hámozzuk meg a citromokat, majd filézzűk ki őket, szedjük ki a magokat ( nagyon fontos, hogy a fehér hártyából ne maradjon rajta, mert különben keserú lehet a végeredmény). Az egyik citrom héját tegyük félre, vágjuk ki belőle a fehér részt/réteget amennyire csak tudjuk, majd a megmaradt, vékony sárga héjet vágjuk gyufaszál vékonyra. Öntsük az egészet egy kisebb fazékba, adjuk hozzá a cukrot, a vizet és a vaniliarudak kikapart magjait.
- Főzzük alacsony lángon kb. 1- 1,5 órát. Amikor elkezd zselésedni/ sziruposodni, akkor zárjuk el alatta a gázt, majd öntsük kiforralt üvegekbe. Száraz dunsztban hagyjuk kihülni.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése