Hozzávalók:
- 6 nagy csokor citromfű vagy menta
- 6 l víz
- 6 db citrom
- 3 kg cukor
- 10 dkg citromsav
A citromfüvet a karikákra vágott citrommal együtt beletesszük a vízbe és állni hagyjuk egy teljes napig.
Másnap hozzáadjuk a cukrot és nagy lángon felforraljuk, és hagyjuk 15 percig zubogni.
Én csak azután kevertem el benne a citromsavat, miután lehúztam a tűzről, az eredeti receptben már a cukorral együtt hozzátesszük és úgy forraljuk.
Teljesen tisztára mosott, száraz üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz dunsztban hagyjuk őket kihűlni.
Friss felhasználásra:
1 liter víz
1/2 kg cukor
Másnap hozzáadjuk a cukrot és nagy lángon felforraljuk, és hagyjuk 15 percig zubogni.
Én csak azután kevertem el benne a citromsavat, miután lehúztam a tűzről, az eredeti receptben már a cukorral együtt hozzátesszük és úgy forraljuk.
Teljesen tisztára mosott, száraz üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz dunsztban hagyjuk őket kihűlni.
Friss felhasználásra:
1 liter víz
1/2 kg cukor
jó nagy csokor citromfű
A vízből és a cukorból egy nagy lábosban szirupot főztem.
A tiszta üvegekbe belenyomtam a megmosott citromfűcsokrokat és rájuk öntöttem a cukorszirupot.
Lefedtem kistányérral és tűző napra téve 1-2 napig érleltem.
Leszűrtem, ismét felforraltam és tiszta üvegekbe tettem.
Kihűlésük után hűtőszekrényben tárolom.
A vízből és a cukorból egy nagy lábosban szirupot főztem.
A tiszta üvegekbe belenyomtam a megmosott citromfűcsokrokat és rájuk öntöttem a cukorszirupot.
Lefedtem kistányérral és tűző napra téve 1-2 napig érleltem.
Leszűrtem, ismét felforraltam és tiszta üvegekbe tettem.
Kihűlésük után hűtőszekrényben tárolom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése