2011. július 8., péntek | By: Ica

Citromfű- és mentaszörp




Hozzávalók:
  • 6  nagy csokor citromfű vagy menta
  • 6 l víz
  • 6 db citrom
  • 3 kg cukor
  • 10 dkg citromsav
A citromfüvet a  karikákra vágott citrommal együtt beletesszük a vízbe és állni hagyjuk egy teljes napig.
Másnap hozzáadjuk a cukrot és nagy lángon felforraljuk, és hagyjuk 15 percig zubogni.
Én csak azután kevertem el benne a citromsavat, miután lehúztam a tűzről, az eredeti receptben már a cukorral együtt hozzátesszük és úgy forraljuk.

Teljesen tisztára mosott, száraz üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz dunsztban hagyjuk őket kihűlni. 


 Friss felhasználásra:

1 liter víz
1/2 kg cukor
jó nagy csokor citromfű

A vízből és a cukorból egy nagy lábosban szirupot főztem.
A tiszta üvegekbe belenyomtam a megmosott citromfűcsokrokat és rájuk öntöttem a cukorszirupot.
Lefedtem kistányérral és tűző napra téve 1-2 napig érleltem.
Leszűrtem, ismét felforraltam és tiszta üvegekbe tettem.
Kihűlésük után hűtőszekrényben tárolom.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése