2011. július 9., szombat | By: Ica

Rigó Jancsi muffin

Ezt a süti receptet a NO SALTY oldalán találtam és meg is sütöttem. Nagyon finom, mindenkinek tudom ajánlani.



                                                  Kép és recept eredete: NO SALTY

hozzávalók 6 főre 

Tésztához
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 kk sütőpor
  • 2 dkg kakaópor (cukrozatlan)
  • 4 tojás
  • 12 dkg porcukor
  • csipet só
Krémhez
Mázhoz
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 6 dkg vaj

elkészítés 

  1. Előző este a krémhez felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a tejszínben. Megvárjuk, míg kihűl és hűtőbe tesszük.
  2. A tojássárgákat habosra verjük a cukor kétharmadával.
  3. A tojásfehérjéket keményre verjük, a végefelé hozzáadjuk a maradék cukrot.
  4. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, belekeverjük a sütőport.
  5. A cukros tojássárgákhoz forgatjuk óvatosan a tojáshabot, és vigyázva belekeverjük a lisztes egyveleget is.
  6. A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal béleljük, elosztjuk bennük a masszát és légkeverésen 175 fokra előmelegített sütőben kb. 16 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
  7. A kihűl muffinok tetejét 1,5-2 cm vastagan levágjuk.
  8. A hűtőhideg csokis tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük. Habzsákból a lefejezett muffinokra nyomjuk a krémet.
  9. A csokimázhoz vízgőz felett összeolvasztjuk a darabokra tört csokit és a vajat, kicsit hűlni hagyjuk, majd belemártogatjuk a "muffintetőket".
  10. Nincs más hátra, mint a muffinok tetejét a helyükre tenni és megvárni, míg megszilárdul a csokimáz.
  11. Tálalásig hűtőben tartjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése