2011. július 9., szombat | By: Ica

Kelkáposztaleves virslivel

Ez az egyik leves amit a családom finnyásabbik felének egyike fogyaszt. Semmi különleges nincs benne, csak ezért írom le mivel a receptjeimet mind megszeretném örökíteni.

Hozzávalók:
  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • köménymag
  • kevés liszt
  • 1 pohár tejföl
  • só, bors, cukor, vegeta
  • 1-2 db krumpli
  • 4-5 db virsli
A finomra vágott vöröshagymát olajon megpirítom, bele teszek pár gerezd fokhagymát és a köménymagot is hogy kipattogjon. Megszórom liszttel, tulajdonképpen egy rántást készítek.

Ezt a módszert elég sok levesnél használom edényspórolás céljából. Még nem éreztem a hátrányát ennek a módszernek. A tudományosan főzők biztosan bele tudnának kötni, de így nekem egy edénnyel kevesebbet kell mosogatni.

Tehát az így elkészített alapba belekeverek egy pohár tejfölt és felöntöm vízzel, sózom, borsozom. Én azok közé az elvetemültek közé tartozom akik használnak vegetát ( terveim között szerepel a házi vegeta készítése), tehát azt is teszek bele, sőt még egy kis cukrot is. Egy két szem krumplit felkockázok és azt is bele teszem. Amikor a krumpli már majdnem megpuhult akkor teszem bele a feldarabolt kelkáposztát és a virslit. Én jelentős mennyiségű kelkáposztát teszek bele, mivel jó sűrűn szeretjük. A kelkáposzta pár perc alatt megfő és már kész is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése