2011. július 9., szombat | By: Ica

Sós rúd

Ezt a sós rudat megsütöm általában minden családi összejövetelre és az ünnepekre is.
Nagyon egyszerű és nagyon finom.

Hozzávalók:
  • 1/2 kg liszt
  • 1 margarin ( 25 dkg)
  • 1 tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 tejföl
  • 1 evőkanál só
  • 30 dkg sajt ( fele bele, fele a tetejére )
  • köménymag a tetejére
A lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd az összes hozzávalót beleteszem, összegyúrom és mér lehet is nyújtani. Én elég vékonyra szoktam , mivel a vékony sósrudakat szeretjük.  A tetejét megszórom köménymaggal, sajttal és a nyújtófával még egyszer végig gurítom, hogy egy kicsit rányomódjanak így a vágáskor nem potyognak le róla. Csöregevágóval felvágom és már rakhatom is a tepsibe. Mivel elég vékonyak a rudak ezért elég hamar megsülnek. 180-200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc.

A legközelebbi sütéskor készítek képeket.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése